لیست اختراعات فرهاد نجاري لواساني
دستگاه اكومولاتور همزن دار با حجم فضاي مرده صفر بعنوان يك دستگاه واسط جهت انتقال سيالات ,خصوصا نفت و گاز مورد استفاده قرار ميگيرد و بصورت خلاصه از يك سيلندر ,پيستون شناور و سيستم همزن جهت انجام اختلاط و همگن نمودن نمونه تشكيل شده است. اين دستگاه قابليت كاركرد در دما(200 درجه سانتيگراد) و فشار بالا(تا 10000 psi) را داشته و ويژگي منحصر بفرد آن امكان اختلاط سيال و كاهش حجم فضاي مرده آن به صفر ميباشد كه اين مورد يكي از مشكلات مهم در انتقال سيالات نفتي بوده كه به دو روش و با ايجاد تغييراتي در بدنه سيلندر,پيستون و حتي شكل گوي همزن در دستگاه حاضر مرتفع گرديده است.
شير تنظيم كننده فشار خروجي با استفاده از روش پيستون شناور با نام خلاصه BPR براي اولين بار در ايران طراحي و ساخته شده است .وظيفه اصلي اين شير تثبيت فشار مخزن در حالت ديناميك مي باشد بطوري كه با افزايش دبي ورودي به مخزن با توجه به فشار مبنا ي تنظيم شده روي اين دستگاه ,خروجي با دقت باز و بسته شده و در نهايت فشار سيستم را ثابت نگاه ميدارد. مكانيزم عملكرد در ساير مدلهاي متداول بدين صورت است كه با استفاده از فشار قابل تنظيم يك سيال واسط مثل آب يا هوا روي يك ديافراگم مسير خروجي مخزن بسته ميگردد تا زماني كه فشار داخل مخزن كمتر از فشار اعمال شده بروي ديافراگم باشد خروجي بستهميماند ولي به محض غلبه فشار مخزن بر فشار اعمال شده بر ديافراگم ديافراگم بالا رفته و مسير جريان خروجي را باز مينمايد.مشكل اصلي اين روش تغيير شكل ديافراگم با دماو عدم كارايي در دماي بالاست. اين مشكل در دستگاه حاضر با جايگزيني يك پيستون شناور بين دو سيال مرتفع شده بدين صورت كه با افزايش فشار داخلي پيستون به عقب رانده شده و سوزن حساس متصل به پيستون مسير خروجي را باز مينمايد مزيت اين دستگاه قابليت علاوه بر دقت بالا كاركرد آن در دماي بالا و به تبع آن استهلاك پايين آن ميباشد.
شير تنظيم كننده فشار خروجي با استفاده از روش پيستون شناور با نام خلاصه BPR براي اولين بار در ايران توسط تعدادي از همكاران گروه حاضر طراحي و ساخته شده كه بطور مجزا در حال ثبت ميباشد,وظيفه اصلي اين شير تثبيت فشار مخزن در حالت ديناميك مي باشد بطوري كه با افزايش دبي ورودي به مخزن با توجه به فشار مبنا ي تنظيم شده خروجي را با دقت باز و بسته نموده و در نهايت فشار سيستم را ثابت نگاه ميدارد.مزيت اين روش (نوع پيستوني) نسبت به مدلهاي ديافراگمي استهلاك پايين و قابليت كاربرد در دماي بالا ميباشد. دو نمونه از مشكلات اصلي انواع BPR اعم از ديافراگمي يا پيستوني تنظيم دقيق فشار مورد نظر و عملكرد نامناسب با توجه به انتخاب سيال تنظيم گر( آب يا گاز) ميباشد كه با استفاده از آب تنظيم دقيق فشار ميسر شده و استفاده از گاز روان بودن عمليات و كاهش محدوده باز و بسته بودن دستگاه را به همراه دارد. در سيستم كامل ارائه شده در پكيج حاضر براي اولين بار در جهان با استفاده از تلفيق دو روش (آب و گاز) رسيدن به هر دو مقصود فوق ميسر گرديده است به نحوي كه پكيج ارائه شده در محدوده فشاري 0 تا 10000 psi و دماي0 تا 200 درجه سانتيگراد ازعملكرد بسيار دقيق و منحصر بفردي برخوردار گرديده است.
آزمايش سيلابزني در مغزه، مهمترين آزمايش مهندسي نفت در مقياس آزمايشگاهي است. براي هر فرآيند مورد مطالعه در اين آزمايش، مهمترين دادهاي كه بايستي اندازهگيري شود، حجم سيالات توليدي از مغزه به منظور محاسبهي درصد توليد نفت است. كيفيت پايين تفكيك سيالات خروجي و چسبندگي نفت به جدارههاي جداسازهاي موجود، دقت كم اندازهگيري و ناپيوستگي آن، نياز به كاربر براي ثبت دادهها از معايب روشهاي موجود است. در اين اختراع، دستگاه شيشهاي ابداع شده است كه ابتدا سيالاتي (گاز، نفت و آب) كه همزمان از مغزه توليد شدهاند، از پايين دستگاه (اشباع اوليه از سنگين ترين سيال: آب) به آن وارد و بر مبناي قوانين اختلاف دانسيته و شناوري به خوبي و بدون آغشتگي (چسبندگي) به جدارهي شيشه از يكديگر جدا ميشوند و همزمان حجم دقيق آنها تا دقت يك صدم سيسي اندازهگيري و ثبت ميگردند. خلاقيتهاي به كار رفته سبب كيفيت مطلوب جداسازي سيالات مختلف توليدي از مغزه، اندازهگيري گيري دقيق حجم سيالات تفكيك شده و امكان ثبت پيوستهي حجم ها در طول آزمايش بدون نياز به كاربر ميشود تا دقت و اعتبار آزمايشهاي سيلابزني به بالاترين سطح ارتقا يابد؛ در عين حال، قيمت تمام شدهي مناسب دستگاه براي توليد آن در مقياس انبوه، داراي توجيه اقتصادي است.
موارد یافت شده: 5